Cikkek

Szemet vetett a Samsung a SanDiskre

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-05 17:10:03

A Samsung a piaci hírek szerint megvenné a memóriakártya- gyártó SanDisket. A cégek egyébként két éve perben állnak.

A világ legnagyobb memóriagyártója, a dél-koreai Samsung megbízta a JPMorgan Chase-t, hogy tanácsokat adjon a SanDisk memóriakártya-gyártó lehetséges felvásárlással kapcsolatban - írta a dél-koreai Edaily online hírügynökség. A vállalat válaszul csak annyit közölt, hogy "több lehetőséget is megvizsgálnak", a SanDisk megvételével kapcsolatban, de "még nem született semmilyen döntés".

Válaszul a SanDisk egy rövid közleményt adott ki, amely az ilyen esetekben szokásos gyakorlathoz igazodva nem adott egyértelmű választ a felvásárlási pletykákra: eszerint a "SanDisk rendszeresen folytat tárgyalásokat több féllel is, beleértve a Samsungot, az üzleti lehetőségekről. A lehetőségeket mindig megvizsgáljuk, de a spekulációkra nem válaszolunk".

Mélyrepülésben a papírok
A SanDisk részvényeinek árfolyama a 2006-os 80 dollárról most csütörtökig 14 dollárra esett vissza; csak az idei évben megfeleződött a vállalat értéke. A felvásárlási pletykák annak fényében is érdekesek, hogy a két cég 2006 óta perben áll egy szabadalmi megállapodás felmondása miatt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek