Cikkek

Stratégiát vált a Google?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-31 15:56:37

A WSJ értesülései szerint a Google új vizekre evez, és vállalkozásitőke-befektető ágazat létrehozását tervezi.

A Wall Street Journal szerdán közölte a meg nem nevezett forrásból származó értesülést. Noha a Google hivatalos blogján ilyesmiről egyelőre szó sem esik, a WSJ már azt is tudni véli, hogy az új egységet David Drummond, a Google alelnöke és vállalati főjogásza vezetné, annak létrehozásában pedig segítségére lenne a céghez csatlakozó William Maris, aki korábban webhosting-vállalkozóként volt ismert. Maris megbízását egyébként a Google egyik szóvivője megerősítette, ám feladatairól nem közölt semmilyen információt.

A Reuters szintén a Google-höz közel álló forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a vállalkozásitőke-befektető (venture capital - VC) ágazat elindítása egyelőre csak a tervezés legelején tart, és több lényeges dologban sem született még döntés.

A vállalat lépése azért lenne különösen érdekes, mert ezzel szembefordulna eddigi stratégiájával. A hasonló üzleti tevékenység nem számít különlegességnek az IT-iparban, példa erre az Intel Capital, a Nokia Growth Partners vagy az IBM Ventures. Ezek gyakran invesztálnak olyan technológiákba, amelyek kiegészítik a vállalat jelenlétét egy adott piaci szegmensben...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek