Cikkek

Strapabíró, sportos telefon

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-05 21:50:58

Víz- és porálló fényképezőgép is lehetne a Sony Ericsson C702-es, ha a gyártó nem ragaszkodna görcsösen a SIM kártyához.

A víz- és porálló készülék akkumulátorát borító hátlap és a billentyűzet alatti terület gumírozott borítású, igazán kellemes tapintású. A hívásfogadó és -kezdeményező gombok kicsik, mindenképpen érdemes próbát tenni velük a vásárlás előtt. A hátlapot nem sikerült egy mozdulattal levenni - ebben az alul található lock akadályozott meg. Miután a zárat egy pénzérme segítségével elforgattuk, a hátlapot levehettük. Alatta nagyon lapos, könnyű, 950 mAh-os akkumulátor található; a vakuzás, a fényképezés, a GPS és az adatforgalom mind-mind megköveteli a nagy teljesítményű energiaellátót.

A csomagban stílusosan egy karabinerben végződő pántot mellékeltek a telefonhoz - ám azt is ráírták, hogy nem hegymászáshoz való. Ha már a tartozékoknál vagyunk, az M2-es memória, az USB kulcsként a számítógéphez csatlakoztatható M2-átalakító, a headset és az USB-s adatkábel is megtalálható közöttük. A telefonba 4 GB-os M2-es Memory Stick Micro is elhelyezhető, ez a maximális befogadott méret.

A víz- és porhatlanság jegyében a telefon hátoldalán lévő, 3,2 megapixeles kamerát és a vakut egy retesz védi. Szerencsére ez nem fel-alá, hanem oldalra, jobbra-balra csúszik, így nem fordulhat elő az a gikszer, hogy a telefon zsebrevágáskor több felvétellel örökítjük meg annak belsejét. A kamera a retesz eltolásával indul, és jó fotókat készít, de azért nem kell a csúcsminőségre gondolni. A fényképészeti tárházat az alapvető képszerkesztő és a különböző fényképkészítési stílusok gazdagítják.

A HSDPA-s telefon a megszokott Sony Ericsson menüsort tárja elénk. A fényképezőgép mellett a készülék rádióként is használható - szigorúan a csatlakoztatott headsettel, ugyanis ez látja el a rádió szerepét. A beépített GPS tartogathat még érdekességeket, ám normális szoftver hiányában nem tekinthetó az autós GPS helyettesítésének. A helymeghatározás menüpontban több, a navigációval kapcsolatos lehetőség közül választhatunk. A telefonba beépítették a Google Maps alkalmazást, ami GPS alapon próbál navigálni.

A következő menüpont a Wayfinder Navigation alkalmazást hozza be; a szoftvert teljes funkcionalitással, ám időkorláttal lehet használni, számításaim szerint három hónapig. A szoftver ezért alkalmi induláskor a Sony Ericsson felhasználóknak szóló, exkluzív ajánlatát hivatott megmutatni. A Tracker alkalmazás a sportolással megtett időt, az elfogyasztott kalóriákat méri - aktív sportolóknak rendkívül jó kiegészítő...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek