Cikkek

Steve Jobs valóban beteg

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-06 12:10:07

Az Apple első embere ennek ellenére a helyén marad. A hírre a cég részvényeinek árfolyama újra emelkedni kezdett.

Mint arról tavaly év végén beszámoltunk, az Apple bejelentette, hogy idén januárban lesz az utolsó olyan Macworld Expo, amelyen a cég részt vesz, ám a nyitóbeszédet már nem az Apple elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs tartja. A cég nem adott magyarázatot a személycserére, ami csak olaj volt a tavalyi Macworld Expo óta keringő, Jobs egészségének taglaló pletykák tüzére. Valószínűleg ez sarkalta arra az Apple első emberét, hogy nyilatkozatot adjon ki.

Jobs arról számol be, hogy már hónapok óta egészségi problémákkal küzd, és 2008-ban folyamatosan veszített a súlyából. "Az orvosok úgy gondolják megtalálták az okot: a felborult hormonháztartásom » kirabolja » a szervezetem proteinjeit, a testemnek egészségesnek kell lennie" - írja Jobs a nyilatkozatban. A cég igazgatótanácsa ezzel egy időben ugyancsak kiadott egy közleményt, amelyben "teljes és megingathatatlan támogatásáról" biztosítja a cég vezérigazgatóját.

stevejobs.jpg
Steve Jobs 2007 és 2008 januárjában

Az 53 éves Steve Jobs az Apple emblematikus alakja, hiszen társalapítóként a cég 1976-os kezdeteitől fogva 1985-ig ott dolgozott, 1997-ben pedig visszatért az Apple-höz, és 2000-től ismét mint vezérigazgató tevékenykedik. Még 2004-ben diagnosztizáltak nála hasnyálmirigy-rákot - ettől kezdve a közönség előtti szerepléseinek alkalmával egyre soványabbnak tűnt, ami folyamatosan okot adott az egészségével kapcsolatos találgatásokra...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek