Cikkek

SMS-roaming 26 forintért

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-15 15:19:40

Több mint felére csökkentené az Európai Bizottság az SMS-roaming maximális díjait. Van, ahol erre már nincs is szükség.

A várakozásokkal ellentétben Viviane Reding számszerűsítette azt az összeget, amelyet üdvösnek tartana a külföldről küldött SMS-ek esetében, ez pedig 0,11 euro. Ez csupán a csökkentés első lépése lenne, mert hosszú távon a 0,04 eurót kell elérni - szögezte le az információs társadalomért felelős EB-biztos. Reding elmondta: jelenleg az EU-országokban a mobilszolgáltatók átlagosan 0,29 eurót számolnak fel külföldről indított SMS-ért.

Az Európai Bizottság részletes táblázatot közöl az egyes szolgáltatók tarifáiról. A legalacsonyabb díjszabás az ausztriai Mobilkomé, amely 100 SMS-t tartalmazó csomagot árusít 10 euróért, ami darabonként 10 eurocentet jelent. A magyarországi szolgáltatók 34 és 46 eurocent közötti összeget számolnak fel, ha egy másik EU-tagországból küldünk SMS-t. Míg az EB-biztos megdicsérte a Mobilkomot, keményen bírálta a többi szolgáltatót, amiért többszöri figyelmeztetése ellenére sem csökkentették érezhetően az SMS roaming-díjakat.

Reding hozzátette: amennyiben a külföldi adatforgalom díjait sem csökkentik az elvárható mértékben, erre is bevezetik a maximált díjakat...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek