Cikkek

Jól teljesít a Sun a hazai x86-os piacon

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-11 11:10:05

Az IDC első negyedéves adatai alapján a Sun 22 százalékot szerzett meg az x86-os szerverek magyarországi értékesítési árbevételéből, ezzel a második a piacon.

A RISC/Itanium piacon a Sun Microsystems értékesítette a legtöbb Unix-alapú szervert, a vállalat szállította az összes eladott szerver 44 százalékát. Az eredmények elérésében nagy szerepe volt a Sun legnagyobb disztributorának, az Avnet Technology Solutions Kft.-nek, illetve szerepet játszott benne a sunshop.hu-t üzemeltető Axiom-IT Kft. és egy új partner, a FEFO Kft. is. Bartha Péter, az Avnet ügyvezetője elmondta: azért vágtak bele az x86-os projektbe, mert felméréseik szerint van egy olyan piaci rés az x86-os szegmensben, amelyet megfelelő marketinggel és értékesítési stratégiával el lehet foglalni. Az IDC legújabb adatai Bartha szerint vissza is igazolták a stratégia helyességét, hiszen a korábbi negyedik-ötödik helyről a második helyre léptek előre ebben a piaci szegmensben. A projekttel mintát adtak a Sun más európai leányvállalatainak is, több országból érdeklődnek a know-how iránt.

Hernádi József, a Sun Microsystems ügyvezető igazgatója a marketingmunka mellett azzal magyarázta a sikert, hogy az OpenSolaris, a Java, a MySQL és a Sun többi ingyenes szoftverrendszere korábban is népszerű volt a magyar vállalatoknál, ezek bővítésekor pedig logikus lépés a Sun x86-os szerverplatform kiválasztása...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek