Cikkek

SE Z770i - nett, netes, flipes

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-15 16:50:01

Csinosnak mondott, ötvenes internetguru 16-os derékbőséggel és nem túl kiemelkedő, ám kellemes tulajdonságokkal.

A Sony Ericsson Z770i-t az idei Mobile World Congressnen mutatták be. A gyártó a közleményében két tulajdonságot emelt ki: a klasszikus megjelenést és a HSDPA-t. A Sony Ericsson a tőle megszokott szögletes, szigorú formákat lágyabb, kerekebb vonalakkal szelídítette a Z770i-ben, ami a billentyűzeten kígyózó csíkok mellett a lekerekített szélű külső kijelzőn érhető tetten. A ház elegáns, szálcsiszolt fémből készült, alig látszanak rajta az ujjlenyomatok - ellentétben az ezüstösen tükröződő külső kijelzővel. Nálunk a Graphite Black járt, de kapható Vogue Red és Excuisite Gold színekben is, sőt a mázlista olaszok a Ducati-kiadáshoz is hozzájuthatnak.

Az egy síkban lévő billentyűzet erősen emlékeztet a pengemobilok fémbe mart tasztatúrájára, a kígyózó gumibetétek kerítik körbe az egyes gombokat. A számbillentyűk kellemesen használhatók, a pálcikavékony navigálógombok már jóval kevésbe. Nem nyom mellé az ember, hiszen nincs hova, de bizonytalan érzés ilyen apró gombokat kezelni.

z770i_woman_looking_at_phone.jpg

Net mindenekfelett
Valóban minden adott az inernetezéshez a telefonban. A GPRS-től a HSDPA-ig minden adatátviteli mód megvan, így 3G is természetesen. Lassan végre az EDGE is megszokottá válik a Sony Ericsson mobiljaiban, csupán a WLAN maradt ki a Z770i-ből. A Netfront alapú böngészőben a Smart Fit funkcióval zsugoríthatjuk össze a weboldalt, ha az egészet egyben szeretnénk látni. A magnetic mouse pointer pedig abban segít, hogy megváltoztatja az ikont, attól függően, hogy az internetes oldalon belül az milyen pozícióban található...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek