Cikkek

Az SDD-piacra tart a Seagate

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-11-10 10:10:04

Nemrég a Seagate egyik vezetője egy szűk piaci szegmens játékszerének nevezte az SSD-ket. Most a cég 100 millió dollárt fektet a technológiába.

Még áprilisban adtunk hírt arról, hogy a Seagate vezérigazgatója, Bill Watkins a szilárdtest-meghajtókat (Solid State Drives - SSD) egy szűk piaci szegmens játékszerének nevezte. Hogy közben változnak az idők, mi sem bizonyítja jobban, hogy a céghez közel álló források szerint a Seagate most 100 millió dollárt fektet szilárdtest-meghajtók fejlesztésébe. A források szerint a vállalat a háttértárolók piacának teljes szegmensét le akarja fedni termékeivel, ezért egy hibrid technológia kifejlesztésén dolgozik. Egy új, NAND flash SSD megoldás képében kombinálná az SLC és MLC technológiákat, ami aztán olcsóbban lenne gyártható a jelenlegieknél, és mind írási, mind olvasási műveletek esetében is gyorsabb volna náluk.

A források azt is tudni vélik, hogy a Seagate nem csak az SSD piacra szeretne belépni, de a végfelhasználóknak és a SOHO piacra szánt NAS (Network Attached Storage - hálózati adattrolók) termékek kifejlesztésén is dolgozik. A Seagate-nél szemlátomást felismerték, hogy nem elegendő, ha "csak" a meghajtók kapacitását növelik folyamatosan - olyan új piacokra is szükségük van, mint az egyre népszerűbb, belépő szintű hálózati tárolóké.

A merevlemezgyártók próbálkozásai az SSD piacon egyelőre nem hoztak túl nagy sikert, és a hibrid, flash memóriával kombinált merevlemezek - melyekről nagyon sokat hallhattunk a Windows Vista piacra dobásának környékén - sem hoztak olyan teljesítménynövekedést, mint amilyenre sokan számítottunk, így csak mérsékelt sikert arattak...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek