Cikkek

SAP: csöbörből jó nagy vödörbe

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-06-29 22:14:26

Nyolcvanmillió dollárt fizet az SAP szabadalomsértésért, de ennél jóval rosszabbul is járhat az Oracle-perben.

Az SAP tegnap bejelentette, hogy 83,3 millió dollárt fizet az i2 Technologies ellátási lánc-menedzsment (SCM) szoftver gyártó cégnek. Az i2 két évvel ezelőtt indított pert az SAP ellen több szabadalmának megsértése miatt. A két cég most peren kívüli megegyezést kötöttek, amelynek értelmében egymástól licenszelnek bizonyos szabadalmakat úgy, hogy az SAP 83 millió dollárt a i2-nek, ennek cserében minden irányú követelésről lemondanak egymással szemben.

Közben a TomorrowNow-ügyben az Oracle ügyvédei először fogalmazták meg az anyagi követeléseket. "Mivel az alperes nem szolgáltatott az Oracle-nek alapvető információkat az üggyel kapcsolatban, az Oracle egyelőre nem tudja pontosan megbecsülni a kár mértékét... De még ilyen körülmények között is az Oracle által elszenvedett veszteségek biztosan több száz millió dollárra emelkednek, de valószínű, hogy egymilliárd is lehet" - áll az Oracle által a bíróságnak benyújtott dokumentumaiban.

Az SAP ezzel szemben úgy véli, hogy az Oracle feltételezései elrugaszkodottak és rámutat, hogy egy évvel a per elindítása után az Oracle még mindig nem képes pontosan megállapítani a feltételezett kár mértékét...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek