Cikkek

A SanDisk gyártókapacitást ad el a Toshibának

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-21 11:10:03

A SanDisk és a Toshiba megállapodást írt alá. A japán cég növelte részesedését a közösen üzemeltetett gyárban.

A SanDisk és a Toshiba közös vállalatokon keresztül üzemelteti NAND flash gyártókapacitását. A Fab 3 és a Fab 4 nevű üzemek működtetése a Toshiba Yokkaichi komplexumában eddig a Flash Partners és a Flash Alliance nevű cégeken keresztül egyenlő mértékben rótt terheket a Toshibára és a SanDiskre, miközben ugyanakkora gyártókapacitás jutott mindkét anyavállalatra. A meglévő kapacitást mostantól más arányban használja majd a két cég.

A SanDisk kezdeményezésére a Toshiba egymilliárd dollár fejében átvesz a 300 milliméteres NAND flash szilíciumostyákat (wafer) gyártó gépeket a közös vállalatoktól, így a Toshiba egyedüli tulajdonosa lesz az eddigi kapacitás nagyjából 30 százalékának, melynek működtetési költségeit is ő viseli a jövőben. A SanDisk a tranzakcióval készpénzhez jut és csökkenti a gyártáshoz szükséges gépek lízingelésével rá háruló költségeket is. A fennmaradó közel 70 százalékos gyártási kapacitás felett változatlanul a közös vállalatok rendelkeznek és az egyenlően oszlik meg a Toshiba és a SanDisk között.

flashalliancefab.jpgA 2007 decemberében megnyitott közös Toshiba-SanDisk gyár


A teljes kapacitás 30 százalékának kizárólagos birtoklásával a Toshiba rugalmasabban tud döntéseket hozni a gyártási volumenek meghatározásában...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek