Cikkek

Videó: androidos Samsung Galaxy

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-18 12:10:08

A szingapúri CommunicAsia kiállításon kedden mutatták be a Samsung Galaxy okostelefont, melyet Google Android operációs rendszerrel láttak el.

Áprilisban i7500-as néven jelentette be gyártója a Galaxy-t. A 3,2 hüvelykes AMOLED (Active Matrix Organic Light Emitting Diode) képernyős készüléket csak néhány fizikai billentyűvel szerelték fel. A telefon 12 milliméter vékony, vékonyabb, mint a HTC Magic-je vagy az Apple iPhone 3G-je. A Galaxyban van beépített GPS, és 5 megapixeles kamerája képes mozgókép rögzítésére. Karcálló érintőképernyője edzett üvegből készült, amelyen a QWERTY billentyűzete megjelenése után a készülék használói visszajelzést kaphatnak az érintésükről is. Az Androidos HTC készüléktől eltérően, a Galaxyn nincs trackball, helyette 5 fizikai nyomógombot és egy navigációs padot kapott.

A készülék megfelelő hálózatban akár 7,2 Mbps sebességgel képes adatforgalmat bonyolítani. Az okostelefon Wi-Fi-vel is fel van szerelve. A Galaxy elsősorban a német és a francia piacra készült, ezekben az országokban a hónap végétől kapható. De a Samsung azt tervezi, hogy az év második felétől más piacokra is bevezeti okostelefonját. Az árakat még nem közöltek.

Az Androidról
Az Android a Google fejlesztői csapata által létrehozott nyílt forráskódú, elsősorban okostelefonokra szánt operációs rendszer. Alapvetően támogatja a 3G-s adatátvitelt, az érintőképernyőket, a webkit-alapú böngészőket, a Javá, és a 3D-s megjelenítést is...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek