Cikkek

Reményt adó új részvénykibocsátások

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-22 17:10:05

Ezen a héten több gyorsan növekvő technológiai cég is piacra dobta részvényeit a New York-i tőzsdén. Az elemzők már látják az alagút végét.

A héten több amerikai technológiai cég is elsődleges részvénykibocsátást (IPO) hajtott végre, ami a legújabb jele annak, hogy a Wall Street-nek lassanként visszatér az étvágya a kockázatosabb papírok iránt - fogalmazott a Financial Times hírében. Az elemzők ugyanakkor óvnak a túlzott optimizmustól, véleményük szerint a leghamarabb az év vége felé várható, hogy részvénykibocsátások révén nagyobb számban juthassanak friss tőkéhez a gyorsan növekvő cégek.

A nyilvános részvénykibocsátások visszatérése mindenesetre jó hír az egész piac számára, korábban ugyanis a Silikon-völgy pénzügyi befektetői arra figyelmeztettek, hogy az IPO-k hiánya hosszú távú károkat okozhat az egész amerikai gazdaság számára.

Vannak még befektetők
A texasi SolarWinds menedzsmentszoftver-szállító részvényeinek árfolyama az első napon 10 százalékkal növekedtek a New York-i tőzsde szerdai kereskedésében a 151,45 millió dolláros nyilvános részvénykibocsátást követően. Ez a második legmagasabb értékű IPO idén az Egyesült Államokban a Bridgepoint Education 163 millió dolláros kibocsátását követően.

Az OpenTable webes éttermi asztalfoglalás-szolgáltatást nyújtó cég a kezdeti 12-14 dolláros ajánlatot 16-18 dollárra tudta feltornászni annak ellenére, hogy néhány elemző attól tartott, a cég nem lesz képes annyi érdeklődőt vonzani, mint a SolarWinds.

Zöldülő start-up cégek
A legtöbb elemző és befektető sem számít arra, hogy a nyilvános részvénykibocsátások száma, illetve értéke jelentősen növekedni fog az év vége vagy 2010 kezdete előtt, amikorra a fenntartható növekedés első jelei láthatók lesznek...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek