Cikkek

Reding tovább is maradna

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-09 12:10:05

Újabb öt évre jelölték Viviane Redinget az információs társadalomért felelős EB-biztosi posztra, de nem biztos, hogy meg is szavazzák.

Viviane Reding az elmúlt öt évben sokat tett a távközlési piac szabályozásáért, amiért nem túl népszerű a szolgáltatók körében, de az egyes államok kormányai sem fogadták kitörő örömmel, hogy csorbította a helyi távközlési vállalatok monopol-helyzetét. Emiatt Németország és Spanyolország várhatóan ellenezni fogja Reding mandátumának meghosszabbítását újabb öt évre. Az Európai Bizottság elnöke és a 27 tagország kormányfői novemberben döntenek a következő Bizottság összetételéről.

Amennyiben Reding mégsem szerezné meg a szükséges szavazatokat a jelenlegi pozíciójának megtartásához, valószínűleg továbbra is magasrangú beosztást kap, mivel ő az egyik legrégebbi vezető José Manuel Barroso csapatában. Az új Bizottság megalakítását előkészítő egyik munkatárs szerint az EU-s belső piacért felelős biztos vagy a versenyügyi biztos pozíciójára is számíthat. Reding ezt úgy kommentálta, hogy az utóbbi változat nem érdekelné, de a belső piac felügyelete "szintén egy olyan állás, amelyben lehet érdemi kezdeményezéseket tenni és támogatni az európai állampolgárok társadalmi célkitűzéseit". Korábban jelezte, hogy távozna az információs társadalomért felelős biztos posztjáról.

Reding első jelentősebb tervezetét 2005-ben nyújtotta be, amikor azt javasolta, hogy a távközlési és internetszolgáltatók csupán egy évig legyenek kötelesek megőrizni a hívások adatait, szemben az akkori 3-4 évvel...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek