Cikkek

Elbocsátások a Microsoftnál?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-05 13:10:03

Az aktuális híresztelések szerint a Microsoft január közepén 15 ezer főt érintő elbocsátásra készül, melynek súlypontja állítólag éppen az EMEA régió lenne.

December utolsó heteiben röppent fel a pletyka, hogy a Microsoft január 15-én elbocsátja alkalmazottai 17 százalékát; hír több forrásban is megjelent ugyanabban az időpontban. A vállalat jelenleg nagyjából 90 ezer főt alkalmaz világszerte, így a 17 százalékos leépítés körülbelül 15 ezer embert érintene. Bizonyos források szerint az MSN viseli majd az elbocsátások oroszlánrészét, és pont a mi régiónkban, az EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) területért felelős munkatársak között lesz nagyobb mértékű leépítés.

A legtöbb forrás egybehangzóan állítja, hogy a Microsoft már figyelmeztette alkalmazottait a közelgő dátumra; mások úgy értesültek, hogy valójában nem elbocsátások várhatóak, hanem a cég arra készül, hogy a meghatározott időszakra alkalmazott munkatársak egy részének nem újítják meg a szerződését. Természetesen mindaddig, míg a cég nem hoz nyilvánosságra hivatalos megerősítést vagy cáfolatot, érdemes pusztán pletykaként kezelni a híresztelést.

A Microsoft egyébként nem éppen a sok alkalmazottat érintő elbocsátásokról híres, de a gazdasági visszaesés ezen is változtathat...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek