Cikkek

Óvatosan optimista a Panasonic

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-08-04 16:10:03

Örül a Panasonic, kisebb lesz a vesztesége, mint amire számított. Arról még nem beszélnek, hogy vége van-e a válságnak.

A vártnál hatékonyabbak voltak a japán cégek válság elleni intézkedései. A Panasonic hétfői bejelentése szerint az első pénzügyi negyedévben 53 milliárd jen (556 millió dollár) veszteséget regisztráltak, kevesebbet, mint amire korábban számítottak. A vállalat csökkentette a szeptemberig tartó első félév veszteségére vonatkozó előrejelzését is, mégpedig felére, 100 milliárd jenre. A teljes pénzügyi évi prognózisát ugyanakkor nem változtatta meg, továbbra is 195 milliárd jen veszteséggel számolnak jövő márciusig.

A Panasonic szerint a kereslet kezd növekedni, részben a japán kormány fogyasztást élénkítő példa nélküli intézkedései miatt, de a vállalat ezzel együtt úgy véli, még korai megmondani, hogy tartós növekedésről van-e szó. Ezért csak októberben tekintik át a teljes pénzügyi évre vonatkozó előrejelzést, amikor már tisztább lesz a kép.

A Panasonic csoport költségcsökkentési erőfeszítései - többek között 15 ezer munkahely megszüntetése - 102 milliárd jen megtakarítást hoztak az első negyedévben, dupláját a tervezettnek....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek