Cikkek

Óvás a Yahoo-szavazás ellen

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-05 13:55:17

Az egyik legnagyobb részvényes megvizsgálná, hogy szabályosan számolták-e a szavazatokat a vállalat múlt heti közgyűlésén.

A kereső vállalat pénteki közgyűlésén Jerry Yang társalapító és vezérigazgató a részvényesek szavazatainak 85 százalékát szerezte meg, ami egyértelmű támogatásnak tekinthető a Microsoft-ajánlattal szemben képviselt álláspont mellett. Hétfőn azonban a Capital Group befektetői csoport felhatalmazta a szavazás során a céget képviselő Broadridge Financial Solutionst, hogy vizsgálja meg, szabályosan történt-e a szavazatok számlálása.

A Capital Group a Yahoo-részvények összesen 16 százalékát birtokolja, de ezeket különböző üzletágai között osztotta szét, amelyek mindegyike önállóan döntheti el, hogyan szavaz. Így a Capital Group Global Investors - amelynek vezetője, Gordon Crawford nyíltan támadta Yangot a Microsoft-ajánlat visszautasítása után - körülbelül 6 százalékot birtokol, míg a Capital World Investors 10 százalékot - írja a Financial Times.

Amennyiben kiderülne, hogy a Capital Group minden szavazata Yang ellen szólt, az eredmény akkor sem változna jelentősen, viszont a szavazás megismétlése kínos lenne a Yahoo számára. A befektetői csoport felvetése után a Yahoo közleményben utasította vissza, hogy a szavazatok számlálása szabályellenes lett volna...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek