Cikkek

Összeomlott az FAA számítógépes hálózata

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-27 13:10:02

Több mint 40 nagyobb amerikai reptéren okozott komoly fennakadásokat az FAA számítógépes hálózatának összeomlása. Egyes járatok több órát is késtek és nem kizárt hogy további késések is várhatóak.

A Szövetségi Légügyi Hivatal (Federal Aviation Administration - FAA) rendszere fogadja és kezeli az Egyesült Államok légterét használó összes civil repülőgép repülési terveit. Repülési terv - mely tartalmazza többek között az úticélt, a repülőgép típusát és számos egyéb adatot - egyetlen gép sem emelkedhet a levegőbe.

A probléma az FAA adatközpontjában a Georgiai, Atlantától délre fekvő Hamptonban kezdődött. Egy Salt Lake City-ben lévő létesítmény is beszállt a feldolgozásba és mivel a szokásosnál lényegesen több repülési tervet kellett kezelniük, ez lelassította a folyamatot. Egészen pontosan a rendszernek azzal a részével adódtak gondok, mely az ország repterei közötti adatcserét látja el.

 usaairtraffic.jpgPillanatfelvétel az Egyesült Államokba tartó, vagy onnan induló légijáratokról. Az FAA-nek mindegyikről kell rendelkeznie repülési tervvel.

A legkomolyabb csúszások az Egyesült Államok északkeleti részén voltak, a Chicagói Midway és O'Hare reptereken 90 percnél hosszabb késés is előfordult...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek