Cikkek

Friss verzió új logó alatt

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-05 12:10:03

Az Oracle a BEA-termékek integrálási terveiről szóló bejelentését követően kiadta az Oracle WebLogic Server 10g alkalmazásszerver új változatát.

Az Oracle Weblogic Server 10g R3 az első olyan termékek egyike, amelyek az Oracle Fusion köztesszoftvercsalád és a BEA Systems technológiáit ötvözik. Az Oracle közleménye szerint a vállalat a nagyobb rugalmasság és a beruházás védelme érdekében szélesíti ki az Oracle menet közben integrálható köztesszoftverekre irányuló stratégiáját. A cél, hogy az ügyfelek a különböző Oracle Fusion Middleware termékeket egyetlen kattintással telepíthessék a már meglévő IT-környezetben - ilyen például az Oracle JDeveloper, az Oracle Coherence és az Oracle TopLink, vagy az Oracle Enterprise Manager.

Az új verzió különböző fejlesztői környezeteket támogat (Eclipse, Oracle JDeveloper, Oracle WebLogic Workshop 10.3). Az Oracle WebLogic Server 10g R3 továbbra is az alkalmazásszerverek szabványvezető megoldása a Java SE 6 megújított támogatásával, ezen felül olyan biztonsági szabványokkal, mint az SAML 2.0, a WS-Security 1.1 és a WS-SecurityPolicy 1.2, a webes szolgáltatások terén pedig a JAX-WS 2.1, a WS-Reliable Messaging 1.1 és a WS-Policy 1.5.

Az Oracle WebLogic Server 10g R3 szélesebb körű támogatást nyújt a Spring-fejlesztők, a http-alapú közzétételi és előfizetési funkció révén pedig a Web 2.0 felhasználói felületeik számára. A Java SE 6 és a JRockit Mission Control támogatása a fejlesztőknek és a végfelhasználóknak is nagyobb teljesítményt, az alkalmazás működésére való fokozott rálátást és jobb válaszidőket tesz lehetővé.

Thomas Kurian, az Oracle Fusion Middleware alelnöke szerint az Oracle WebLogic Server 10g R3 felgyorsított megjelentetése a BEA-ügyfelek iránti elkötelezettségről tanúskodik...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek