Cikkek

Optimista Apple

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-22 13:10:04

Jó eredményekkel zárta az Apple a karácsonyi időszakot is magába foglaló negyedik negyedévet és a jövőt illetően sincsenek aggodalmaik.

A december 27-én véget ért negyedik negyedévet 1,61 milliárd dolláros nettó profittal zárta az Apple, ami enyhe növekedés az előző év azonos időszakában elért 1,58 milliárd dollárhoz képest. Az árbevétel is magasabb volt, 10,17 milliárd dollár, szemben a 2007-es utolsó negyedévének 9,6 milliárdjával.

Minden termékéből többet adott el a vállalat az utolsó negyedévben: Macintosh számítógépekből 2,5 millió kelt el, 9 százalékkal több 2007-hez képest, az iPhone-ok 4,4 millió darabos értékesítése pedig 88 százalékos növekedést jelentett. Az iPod-ok eladásainak üteme csökkent, az eladott 22,7 millió darab csupán 3 százalékos növekedéshez volt elég. A számítógépek eladásait árnyalja, hogy míg a notebookok értékesítése egyharmaddal nőtt, az asztali gépeké 25 százalékkal csökkent. Ami a netbook-okat illeti, Tim Cook, a vállalat operatív igazgatója (képünkön, balra) újságíróknak elmondta: az apró billentyűk és a kis kijelzők miatt ezek a gépek várhatóan nem fognak sok vásárlót vonzani. "Majd meglátjuk. Vannak ötleteink és figyeljük a piacot" - tette hozzá. 

Az Apple közleménye szerint a gazdasági válság ellenére továbbra is jó eredményre számítanak a jövőben: a 2009-es pénzügyi év második negyedévére 7,6-8 milliárd dollár árbevétellel számolnak...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek