Cikkek

Nyomtatás 2.0

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-15 12:10:04

Böblingeni tesztközpontjában a HP bemutatta hangzatos nevű Print 2.0 stratégiáját és legújabb vállalati nyomtatóit.

A HP a Print 2.0 stratégiával hadat üzent a nyakló nélküli irodai papírfelhasználásnak. Az elképzelés mögött az a tapasztalat áll, hogy miközben az irodák elektronikus ügymenetet igyekeznek kialakítani, azaz egyre kevesebb papírt illene használni (azaz például egyre kevesebb nyomtatot kellene készíteni), a valóság az, hogy az információ növekedésével párhuzamosan az irodában felhasznált papírmennyiség, a kinyomtatott oldalak száma is nő. Ugyankkor - mint azt bevezető előadásában Rolf Gerstner, a HP EMEA régiójáért felelős értékesítési vezetője elmondta - ez kihat a vállalatok energiafelhasználására is. Ha a hardvervásárlás és energiafogyasztás a mostani ütemben nő, akkor két év múlva a Forbes 2000-es listáján szereplő multinacionális vállalatok fele többet fog az energiaszámláira költeni, mint amennyit a hardvervásárlásra kiadott. A HP menedzselt szolgáltatásokkal igyekszik munkafolyamatba szervezni a nyomtatási és szkennelési feladatokat, hogy ez a tendencia legalábbis lassítható legyen.

A Print 2.0 stratégia alapja az, hogy a munkafolyamatok hatékonyságának javításával, a környezet jobb menedzselésével, illetve a meglévő infrastruktúra kihasználásának optimalizálásával is lehet csökkenteni a nyomtatási költségeket. Rolf Gerstner szerint például ez az oka annak, hogy a vállalati ügyfelek az olyan, egyre komplexebb feladatokat ellátó multifunkciós (nyomtató, másoló, szkenner, fax) eszközöket részesítik előnyben, melyek akár az oldalak összefűzésére is alkalmasak. Az eszközök megfelelő menedzseléséhez a HP ingynesen adja a HP Web Jet Admin alkalmazást.

Új nyomtatók
A böblingeni tesztközpontban bemutatták a cég legújabb, vállalati használatra szánt nyomtatóit és multifunkciós eszközeit is. Bár mindkét termékcsaládot hivatalos október 7-én dobták piacra, nagy tételben várhatóan csak a jövő év elején tudják szállítani őket.

A HP Color LaserJet CP3520-as sorozat helytakarékos, kompakt nyomtatóit a gyártó elsődlegesen az 5-15 alkalmazottal dolgozó kis- és közepes vállalkozásoknak ajánlja, illetve kifejezetten alkalmas kisebb alosztályok nyomtatási igényének kielégítésére. A gyártó olyan minőséget kínál, amivel kis példányszámban akár marketinganyagokat is lehet készíteni. A színes nyomtatás letiltható.

A nyomtatóban ColorSphere újgenerációs tonerek és az ImageREt 3600 színkeverő technológiát alkalmazták. A sorozat gépeinek nyomtatási sebessége színesben és fekete-fehérben 30 oldal/perc...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek