Cikkek

Nyílt forráskódú Netgear útválasztó

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-08 20:45:34

A Wi-Fi "g" router a szabadon módosítható firmware-nek köszönhetően az ügyfelek igényeihez igazítható.

A WGR614L vezeték nélküli router flexibilis eszköz, előnyeit pedig nem csak a nyílt forráskódú közösség és a technológiai megszállottak képesek kiaknázni, hanem azok a viszonteladók is, akik ügyfeleik számára szeretnének személyre szabott megoldásokat biztosítani. A Netgear a termékbejelentéssel egy időben elindította a My Open Router közösségi portált, arra bíztatva a programozókat, hogy alkalmazásokat és testre szabott firmware-t fejlesszenek a WGR614L-hez.

Az oldal a letölthető firmware-eken kívül helyet biztosít a témával kapcsolatos fórumoknak és blogoknak, ezzel pedig a forráskódok közzétételének. A portálon számos útmutató is olvasható a router konfigurálásáról, illetve a "katasztrófa-elhárításról", ha valami rosszul sül el.

netgear.jpgA Netgear WGR614L útválasztója

Som Pal Choudhury, a Netgear termékmenedzsere elmondta, hogy az oldalnak már most 350-400 regisztrált felhasználója van. Szerinte azok a viszonteladók, akik ügyfeleik számára személyre szabott megoldásokat kínálnak, szintén profitálhatnak a nyílt forráskódú megoldásból: "A viszonteladók egyszerűen csak regisztrálnak az oldalon, és máris hozzáférnek a kész applikációkhoz és támogatáshoz. Így már semmi akadálya, hogy olyan kiegészítéseket készítsenek, esetleg töltsenek le már készen, amelyek megfelelnek az ügyfelek igényeinek: ilyenek például a számlázó motorok, a kiterjedtebb sávszélesség-figyelés, a specifikus SSID, és a többi...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek