Cikkek

Növekvő bevétel, zuhanó profit a Google-nél

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-23 13:10:05

A keresőóriás nyeresége a bevétel-növekedés mellett is meredeken zuhant 2008 negyedik negyedévében. A háttérben két rossz befektetési döntés áll.

A néhány órája nyilvánosságra hozott jelentés szerint a bevételek 18 százalékkal haladták meg a 2007 hasonló időszakában realizált összeget. Eric Schmidt, a Google vezetője elégedetten nyilatkozott az eredményről. Hangsúlyozta, hogy a megnehezedett gazdasági környezet ellenére jól teljesített a vállalat. "A keresőpiacon erős növekedést könyvelhettünk el, bevételeink a legtöbb üzletágban növekedetek, miközben költségeinket sikerült kordában tartani."

Ugyan az 5,7 milliárd amerikai dollárra rúgó bevétel egy részét jutalékként tovább kell adni a hirdetési hálózatban működő partnercégeknek, de így is 4,2 milliárd marad a Google-nél. Profit tekintetében már sokkal rosszabb számokat találunk. A 382 milliós nyereség a negyedét sem teszi ki a 2007 végén (kisebb forgalom mellett) elért 1,2 milliárdnak.

Schmidt optimizmusa ennek ellenére sem tekinthető kincstárinak, hiszen az egyszeri tételektől megtisztított profit meghaladja az 1,6 milliárd dollárt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek