Cikkek

Netbook-előrejelzések

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-10 12:12:40

Az Asustek az Atom CPU-k hiánya miatt a vártnál kevesebb Eee PC-t adott el 2008 első felében. A konkurensek okkal bizakodnak.

Az Asustek bejelentette, hogy 1,7 millió Eee PC-t szállított 2008 első felében, vagyis 300 ezer darabbal kevesebbet, mint azt eredetileg tervezte. Iparági elemzők szerint a szállítások csökkenésének nem az az oka, hogy a piac ne tudná felvenni a tervezett mennyiséget, hanem az Intel Atom processzorokból jelentkező hiány. Az akadozó utánpótlás és a nyomott gazdaság ellenére az Asustek változatlanul 5 millió Eee PC eladását célozza 2008 végéig.

Az Acer változatlanul biztos benne, hogy netbookjuk, az Aspire One sikeres lesz. Az első, 5 ezer darabos szállítmányt már el is adták a Linux-alapú gépekből, és arra számítanak, hogy a Windows XP-s változat debütálásával júliusban a legyártott napi mennyiség 15 ezer darabra szökik fel. Éppen ezért arra számítanak, hogy 2008 második felében már 5-7 millió darab értékesítéséről számolhatnak majd be.

Pont az Acer volt az Intel egyik olyan partnere, amely arra biztatta a céget, hogy gyorsítsa fel az Atom CPU fejlesztését, és hozza előre annak premierjét...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek