Cikkek

Nem hozott elég pénzt a Money

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-12 12:10:04

Két hét múlva a Microsoft teljesen kivonja forgalomból a Money nevű pénzügyi szoftverét. A felhasználók nem örülnek, a váltás nem tűnik zökkenőmentesnek.

A Microsoft már tavaly augusztusban leállította Money elnevezésű pénzügyi szoftverének bolti értékesítését, azóta csak letöltéssel lehet megvásárolni, 50-90 dolláros áron. Június 30-án ezt a lehetőséget is megszüntetik, az addig megvásárolt példányokat 2010. január 31-ig kell aktiválni. A szoftverhez online szolgáltatások is tartoznak, mint például a banki kapcsolatok és az online számlafizetési lehetőségek, amelyek - kiadástól függően - az aktiválástól számított egy vagy két évig érvényesek. A Microsoft 2011. január 31-ig nyújt támogatást a Money szoftverhez.

- Megváltozott a kereslet a Microsoft Money Plus iránt. Egyre több ügyfél használja a bankok és a brókerházak teljeskörű pénzügyi szolgáltatásait, emiatt az átfogó pénzügyi eszköztár iránti igény is csökkent - indokolta a Microsoft a döntést. A vállalat éveken át versenyezett a piacvezető Intuit és a Quicken pénzügyi szoftverekkel, de nem sikerült felzárkoznia melléjük. Ennek ellenére is sokan használták a Moneyt, és ők most gondban vannak, mert a szoftver formátumát nem lehet exportálni Intuit vagy Quicken formátumba, ezért akár két évtized adatai is használhatatlanná válhatnak, hacsak néhány héten belül nem jelenik meg valamilyen megoldás...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek