Cikkek

Nagy tömegű adat a FS eszközein

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-29 14:10:04

A Fujitsu Siemens az adatközpontok állománykezelésére CentricStor FS néven jelentett be új tárolórendszert.

A Fujitsu Siemens Computers CentricStor FS (File Services) rendszere kifejezetten azzal a céllal készült, hogy nagy tömegű, strukturálatlan adatot lehessen rajta hatékonyan tárolni. Ilyen strukturálatlan adatnak lehet tekinteni a naponta tömegével keletkező szövegeket, számolótáblákat, elektronikus leveleket és azok mellékleteit. A rendszer fürtökben dolgozik, hiba esetén automatikusan áttér a másik rendszerre, illetve a hiba elmúltával vissza is áll. A rendelkezésre álló meleg tartalékokkal öngyógyításra is képes. Két rendszer távolról replikálható.

A rendszer rugalmasan növelhető, azaz bevezetésekor alacsonyabb áron lehet megvásárolni a szükséges kapacitást, és az igény szerint bővíthető: pár száz gigabájttal el lehet indítani, és több száz terabájtig lehet bővíteni. (A Fujitsu Siemens a bevezetés során 7,2 és 384 terabájt közti modellekkel lép a piacra.) A fürtözésenek is köszönhetően nagyon kicsik a válaszidők, és nagy az adatáteresztő képesség.

A megoldás több különböző ügyfelet képes kiszolgálni, automatikus a terheléskiegyenlítés. A felügyeletet megkönnyíti, hogy csak egyetlen fájlrendszert kell felügyelni, függetlenül a rendszer méretétől. A bővítés automatius: az új hardverek felismerése és a rendelkezésre álló erőforrásoknak (sávszéleség, kapacitás) megfelelő konfigurálás automatikusan történik.

centricstor_small.jpg

Dr. Helmut Beck, a Fujitsu Siemens Computers adattárolási üzletágának alelnöke szerint erősen automatizált üzemeltetésének és virtualizált fájlkiszolgálási képességeinek köszönhetően a CentricStor FS tároló a cég Dinamikus Adatközpont stratégiájának központi eleme...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek