Cikkek

MHM: remek 2008-as eredmények

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-25 14:10:04

Az MHM Computer szerdai sajtótájékoztatóján számolt be tavalyi eredményeiről, idei terveiről és piaci helyzetéről.

Az MHM Computer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója, Lyócsa István elmondta, hogy az elsősorban storage és virtualizációs megoldásokkal foglalkozó cég remek 2008-as évet zárt: forgalmuk meghaladta az eredetileg kitűzött 1,45 milliárd forintos tervet, és főleg a nagyobb projekteknek köszönhetően végül 1,672 milliárd forintos bevételt értek el. Az MHM első embere a gazdasági válság hatásairól is beszélt. Elmondása szerint a jelenlegi helyzet a hosszú távú szerződéseknek köszönhetően nem érezteti hatását a cég forgalmára nézve, de már láthatóak az előjelek.

"Az ügyfeleink csak akkor beszélnek a helyzetükről, ha megkeressük őket és ilyenkor sokszor hallunk olyanokat, hogy »ebből a projektből az idén már nem lesz semmi«, vagy »erre csak húsz százalékkal kevesebbet tudunk költeni«. A cég pénzügyi helyzete stabil. Az idei cél a 1,672 milliárdos forgalom elérése, 2010-re pedig kétmilliárd feletti célt tűztünk ki" - tette hozzá Lyócsa István.

Mit hoz 2009?
Mátyás Gábor
, a cég kereskedelmi igazgatója a 2009-es piaci trendekkel kapcsolatban elmondta, hogy az IT büdzsé mindenhol csökken, az adattárolás iránti igény mégis növekszik, így nyilvánvalóan a gazdaságos megoldások is nagyobb hangsúlyt kapnak. Szerinte sokszor nem a kapacitás növelése vagy a hardver fejlesztése jelenti a megoldást, hanem annak az ésszerűsítése, hogy az ügyfelek mit és hogyan archiválnak; az MHM Computer felesleges duplikátumok kiszűrésében és a folyamatok optimalizálásában is segíti őket. A cég kereskedelmi igazgatója az elért eredményeket konkrét példákkal is alátámasztotta:

"Az MHM a VMware legdinamikusabban fejlődő partnere Magyarországon, a státuszunk VIP Enterprise Partner. Adataink szerint mi készítettük el az első két desktop-virtualizációs projektet az országban...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek