Cikkek

Menedzselt kkv infokommunikáció

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-11-21 14:10:06

Itthon elsőként a T-Systems kínál a kkv-knak menedzselt szolgáltatásként kommunikációs és informatikai csomagot.

November elejétől kínálja a T-Systems a Cisco technológiáján alapuló új menedzselt szolgáltatását, amellyel a cégek egy azonnal használatba vehető, komplett kommunikációs rendszerhez juthatnak, havi átalánydíjas formában, a meglevő megoldás költségeinél körülbelül 20 százalékkal olcsóbban, munkaállomásonként mintegy 5-15 ezer forintért - ismertette Király István, a Magyar Telekom vállalati üzletága, a T-Systems marketingigazgatója csütörtökön a cég új szolgáltatását a budapesti Cisco Expo keretében tartott tájékoztatón.

A kis- és középvállalatok számára kínált új szolgáltatás szélessávú internetet, IP telefonszolgáltatást, alközponti és számítógépes hálózatüzemeltetést, biztonsági funkciókat és modern irodai készülékeket nyújt kezdeti beruházás nélkül, tervezhető havidíjért. A havidíjas konstrukció hátterében a Cisco Unified Communications 500 egységes kommunikációs berendezése áll. A T-Systems a Compleo néven nyújtott szolgáltatásokat azon vállalkozásoknak és intézményeknek ajánlja, amelyek egy szolgáltatótól kívánják igénybe venni az irodai munkához szükséges szolgáltatásokat, ezzel csökkentve az adminisztrációt és egyszerűsítve a kapcsolattartást, továbbá azoknak, akik csökkenteni szeretnék informatikai, távközlési kiadásaikat, illetve technológiai váltáson, korszerűsítésen gondolkoznak.

40 milliárd forintos piac
A T-Systems megbízása alapján a Bell Research végzett kutatásból az derül ki, hogy Magyarországon a szolgáltatás célcsoportja mintegy 15 ezer szervezet, amelyek összes infokommunikációs kiadása mintegy 40 milliárd forintot tesz ki. Az ezeknél a vállalkozásoknál működő mintegy 455 ezer PC-ből közel 400 ezer hálózatba van kötve. A 44 ezer telephelyből mintegy 31 ezernél található helyi informatikai hálózat, azaz az összes telephely körülbelül 70 százaléknál van legalább 2 számítógép hálózatba kötve. Ennek ellenére a szervezetek háromnegyede csak 1 telephelyen üzemeltet LAN-t, és az összes PC-nek mintegy 85 százaléka a központokban található...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek