Cikkek

Megvan az AMD új elnöke

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-03 16:51:21

A vállalat lezárta a gyártási tevékenységének kiszervezéséről folyó tárgyalásokat, a Foundry pedig átvállal tőle 1,1 milliárd dollárnyi adósságot.

Az Abu Dhabi illetőségű Advanced Technology Investment Company (ATIC) befektetési csoport még tavaly októberben jelentette be az új, ideiglenesen The Foundry Company néven emlegetett amerikai székhelyű, csúcstechnológiás félvezetők gyártására szakosodott cég létrehozását - ez tulajdonképpen az AMD chipgyártásának kiszervezését jelenti. A chipgyártó (újabban chiptervező) vállalat tegnapi közleménye szerint nem csak a kiszervezéssel kapcsolatos megállapodás született meg hétfőn, de Bruce Claflin személyében kijelölték a Hector Ruizt váltó új elnököt is.

Claflin 2006-ig a 3com vezérigazgatója volt, és 2003-tól az AMD igazgatótanácsának tagja. Ruiz 2002-től az előző év júliusáig volt az AMD vezérigazgatója, akkor Dirk Meyernek adta át a posztját; most a Foundry elnökeként folytatja pályafutását. Az ATIC elnöke, Waleed Ahmed Al Mokarrab ugyancsak helyet kap a Foundry igazgatótanácsában.

A felek megegyezése szerint az ATIC2,1 milliárd dollárt fektetett az AMD-be, amiért cserébe a vállalat részvényeinek 65,8 százalékos tulajdonosává vált. Ebből körülbelül 700 milliót kapott maga az AMD, és a közlemény arról is tájékoztat, hogy a Foryund várhatóan kifizet a nevében további 1,1 milliárdos dollárnyi adósságot is...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek