Cikkek

Meggtámadták a visszavont mobiltendert

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-03 12:10:04

A Digi, a Mobinet és a DreamCom is fellebbez a Nemzeti Hírközlési Hatóság határozata ellen, az NHH szerint szó sincs jogsértésről.

A mobilszolgáltatói frekvenciáról szóló pályázatot tavaly októberben írta ki az Nemzeti Hírközlési Hatóság. A hatóság a negyedik szereplő bevonásával a magyar mobilpiaci versenyt élénkítését célozta. A kiírás alapján akkor a Digi Kft., a DreamCom Távközlési Kft., az Invitel Távközlési Zrt., és a Mobinet Távközlési Projekt Kft. pályázott, az NHH pedig mindegyiket nyilvántartásba is vette. A hatóság még márciusban bejelentette, hogy megszünteti a mobiltendert, mert szerinte az üzleti tervek alapját jelentő feltételezések nem voltak kellően megalapozva. Az indoklás szerint azért szüntették meg a pályázatot, mert a kiírás óta megromlott gazdasági környezet miatt nem lehetett reális képet alkotni a pályázók vállalásairól, és a pályázók egy részének tulajdonosi szerkezete a többszöri hiánypótlás után sem vált átláthatóvá.

A DreamCom csütörtöki közleménye szerint a kiírt pályázati eljárás hivatalból nem szüntethető meg, és a cég iratbetekintési joga, így védekezési és jogorvoslati lehetősége is sérült. A DreamCom mindezek alapján megtámadta a végzést. Márton György, a NHH szóvivője az MTI-nek elmondta: a DreamCom fellebbezésse még nem érkezett meg a hatósághoz, de két másik pályázó, a Digi és Mobinet fellebbezését már kézhez kapták. Hozzátette, hogy a hivatalból indított eljárásokat meg lehet szüntetni végzéssel, amiről a Közigazgatási Hatósági Eljárásról szóló törvény rendelkezik.

A DreamCom közleménye szerint az NHH végzésében szereplő körülmények már a pályázat kiírásakor ismertek volt, beleértve a gazdasági világválság Magyarországra gyakorolt lehetséges hatásait is...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek