Cikkek

Megegyezett a Microsoft és a TomTom

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-03-31 12:10:04

A két cég peren kívül állapodott meg egymás szabványainak használati feltételeiről. A TomTom fizet, és nem licenceli a FAT-et.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Microsoft pert indított a TomTom ellen, mert megítélése szerint a navigációs eszözöket gyártó cég szoftvereinek egyes elemei MS-szabványokat sértettek, majd röviddel ezután a TomTom is beperelte a Microsoftot ugyanezért. Hétfőn a Microsoft közleményben ismertette, hogy rendezték mindkét kérdést. A megegyezés szerint a Microsoft nem fizet a TomTomnak, viszont a TomTom igen, de az nem publikus, hogy mennyit. A TomTom vállalta, hogy két éven belül eltávolítja termékeiből a FAT fájlrendszerrel kapcsolatos funkcionalitást. A megállapodás öt évre szól.

Peter Spours, a TomTom szellemi jogokért felelős igazgatója csupán annyit nyilatkozott a megállapodásról, hogy "ennek megfogalmazása révén a TomTom teljes mértékben eleget tesz a GPLv2 szerinti kötelezettségeinek, és ezzel megerősítjük elkötelezettségünket a nyílt forráskódú közösség iránt"...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek