Cikkek

Már nem lehet tovább húzni a nadrágszíjon

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-27 15:10:03

A cégvezetés az informatikai vezetőktől egyre gyakrabban kéri, hogy az még tovább faragjanak az üzemeltetési költségeken, de ennek számos hátulütője lehet.

A vállalatok vezetői a válság előre haladtával egyre gyakrabban helyezik nyomás alá a menedzsereket, hogy egy újabb - második vagy akár harmadik - költségcsökkentési hullámot indítsanak el az IT üzemeltetés területén, de a CIO-k egyre nehezebben tudják ezt megtenni. Az egyszerűen azonosítható költségcsökkentési lehetőségek kihasználását követően ugyanis már sokkal nehezebb lehet az újabb vágás - derül ki a Compass Management Consulting tanulmányából, amelyet a CIO magazin angol kiadása ismertetett.

A tanácsadó cég szerint emellett a költségcsökkentéseknek köszönhető megtakarítások egy része fenntarthatatlan, más esetben pedig a jövőbeli megtakarítások lehetősége veszik el ezzel - figyelmeztet a tanulmány. Paul Teather, a Compass Management Consulting regionális elnöke szerint a forgalom csökkenésekor könnyű elfogadtatni az igazgatótanáccsal egy - mondjuk - 10 százalékos fűnyírószerű költségcsökkentést, de sok esetben ezzel csak a jövőbeli megtakarítási lehetőségeket "halásszák" le. - Számos olyan szervezetet látunk, ahol az első körben megtett költségcsökkentések hatására csökkent az informatikai szolgáltatások minősége, vagy a teljes költség az eredeti szándékkal ellentétben növekedett.

Akár meg is lehet felezni a költségeket
A tanulmány szerint nem elég a költségek fűnyíróelvszerű csökkentése, ehelyett egy olyan előremutató, a változások és a működési modellek költségeit és előnyeit számba vevő tervet kell elkészíteni, amely révén a kockázatok csökkenthetők és a megtakarítások fenntarthatóak lesznek....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek