Cikkek

Már-már ingyenes a legkisebb Windows Server

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-02 14:10:05

Bejelentették a Windows Server Foundationt, a Microsoft 15 főnél kisebb vállalkozásokra szabott szerver operációs rendszerét, mely az év végén érkezhet Magyarországra.

A Microsoft bemutatta szerveroldali operációsrendszer-családjának legújabb és egyben legkisebb tagját, a Windows Server Foundationt, amit a 15 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kisvállalkozásoknak szánnak. A Foundation - nevéből is adódóan - belépő szintű rendszer a vállalkozások számára, mivel a Microsoft eddig bemutatott szerveroldali operációs rendszerinek leegyszerűsített verziójával van dolgunk. (Nem számítva az otthoni felhasználóknak szánt Windows Home Servert.) A Foundation rendelkezik mindazzal, amire egy kisvállalkozásnak szüksége lehet, viszont funkcionalitásában is elmarad nagyobb testvéreitől.

Képes fájl- és nyomtatómegosztásra, adatbázis-kezelésre, lehetővé teszi a távoli hozzáférést, üzemelhet céges webszervereként, és üzleti alkalmazások is futtathatók rajta. A korábban Lima kódnéven ismert rendszer ezen túl képes Active Directoryt és tartományvezérlőt is kezelni, de más Windows szerver rendszerekhez nem csatlakoztató...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek