Cikkek

Magyarországon a CentricStor

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-29 12:10:04

Magyarországon is bemutatta CentricStor adatmentési és adattárolási megoldását a Fujitsu Siemens Computers.

A CentricStor konszolidációs megoldás, így a primer költségcsökkenés a régi eszközök és sok esetben a mentő szoftverek havi support díjának megtakarítása mellett az üzemeltetésnél jelentkezik. Lényegesen kevesebb befektetést igényel, mint egy diszkes mentés kialakítása. A másodlagos megtakarítás a havonta elhasznált kazetták számának csökkenésén, illetve azok kihasználtságán mérhető. A CentricStor esetében mindezek egy heterogén, sok mentési környezetből álló rendszernél 2 éven belüli megtérülést eredményezhetnek. Mivel maga a mentés a belső átmeneti diszk tárolóra kerül, a mentés rövidebb idő alatt történik, az ún. mentési ablak csökken, de maga a központosított és egyszerűsített mentési környezet üzemeltetése is időbeli megtakarítást jelent. A hatékonyabb üzemeltetés következtében az üzemeltetők munkaidejének egy része más feladatra átcsoportosítható.

A CentricStor intelligens adatbiztonsági megoldás, amely önállóan képes szalagra vagy lemezre menteni a cég összes adatát. A "kettős mentési" (dual-target) képesség a lemezes és a szalagos technológia előnyeit. A CentricStor beilleszti a szalagokat az ILM (Information Lifecycle Management) stratégiába: működése pontosan hozzáigazítható a szerződésben rögzített szolgáltatási szintekhez (SLA). Valódi szalagvirtualizációval (True Tape Virtualization) támogatja a csatlakozást, egyszerűsíti az adat- és mentési szoftver migrációt, valamint a tárolók konszolidálásával a TCO-t is csökkenti. Taál János termékmenedzser elmondta: a cég tervei szerint évente legalább 4 CentricStor megoldást fognak értékesíteni Magyarországon, az elsőt várhatóan még idén üzembe helyezik.

Poros Gábort, a Fujitsu Siemens Computers hazai leányvállalatának ügyvezető igazgatóját arról kérdeztük, hogyan készül fel a cég a hazai gazdaságban tapasztalható változásokra. Mint mondta, pillanatnyilag nemigen látható, hogyan fog alakulni a gazdaság a következő néhány hónapban. A Fujitsu Siemens Computers a mostani helyzetben az eddiginél is jobban figyel a piac jelzéseire, és az is biztosnak látszik, hogy az elkövetkező időszakban gyakrabban kell finomítani a terveken, mint eddig. A cég nem számít arra, hogy gyökeresen módosítani kell majd a terveken, inkább arra készülnek, hogy minél rugalmasabban reagáljanak a piaci igényekhez...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek