Cikkek

Ma várható a Windows 7 RTM bejelentése

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-22 14:10:04

Elsőként a hardvergyártók férhetnek hozzá az operációs rendszer aranykódjához, amely augusztus 6-tól az MSDN és a TechNet előfizetők számára is elérhető lesz.

A Microsoft szóvivője tegnap még nem kívánta megerősíteni anyalapunk értesülését a Windows 7 gyártásra kész kódjának mai bejelentéséről, de nem is cáfolta azt. Csupán a szoftvercég korábbi nyilatkozatát ismételte meg, amely szerint az operációs rendszer új verziója július második felében lép a fejlesztés záró - a kereskedelmi forgalomba történő kibocsátást közvetlenül megelőző - szakaszába. Az RTM (release to manufacturing) verzió mai bejelentésével kapcsolatos feltételezéseket azonban valószínűsíti, hogy a Microsoft vezetői a negyedéves eredmények kapcsán holnap találkoznak a Wall Street elemzőivel, akiknek ebben az esetben a határidők tartásáról számolhatnának be.

Brandon LeBlanc, a szoftvercég szóvivője – a mai dátum említése nélkül – blogjában részletesen ismerteti, hogy a Windows 7 RTM-hez ki mikor férhet majd hozzá. A bejegyzés szerint a hardvergyártók (OEM-ek) a bejelentés után két napra kapják kézhez az operációs rendszer gyártásra kész kódját. Utánuk a fejlesztők és az informatikai szakemberek következnek időrendben. A Microsoft Developer Network (MSDN) és a TechNet előfizetői tábora augusztus 6-tól töltheti majd le a Windows 7 RTM-et ezekről az oldalakról. A Microsoft hardver- és szoftverpartnerei augusztus 16-tól, illetve 23-tól kapnak hozzáférést az aranykódhoz, annak függvényében, hogy melyik partnerprogramhoz csatlakoztak.

Az érvényes szoftverbiztosítási szerződéssel rendelkező, mennyiségi szoftverlicencet vásárló ügyfelek – jellemzően a nagyobb szervezetek – ennél is korábban, augusztus 7-étől elérhetik a Windows 7 RTM-jét....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek