Cikkek

Luxus Eee PC-k a láthatáron

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-01 11:39:06

Az ASUS alaposan megkavarja netbookkínálatát: 700 dolláros, vagy annál is drágább modelleket szándékozik piacra dobni.

Jerry Shen, az Asustek elnöke szerint a MID- (Mobile Internet Device) és netbookpiacban akkora potenciál rejlik, hogy a cégnek érdemes az eddigiektől eltérő piaci szegmenst megcélzó, drágább Eee PC változatokkal előrukkolni. A vállalatnál arra készülnek, hogy Ultimate és Fashion néven 700 amerikai dolláros, vagy még drágább Eee PC-ket dobnak piacra. Jelenleg az Asustek összesen 11 különböző főbb Eee PC változatot gyárt - még nem mindegyik hozzáférhető Magyarországon -, melyek között a legfontosabb eltérés a méretük.

A még idén megjelenő Ultimate és Pro Fashion változatokban az Intel Atom processzorának kétmagos (330) változata dolgozik majd. A CPU piacra dobását az Intel az eredetileg tervezett júliusról a legfrissebb hírek szerint szeptemberre halasztotta, így gyanítjuk, hogy a "luxus Eee" változatok október előtt nem láthatnak napvilágot. A gépekben az eddigieknél nagyobb háttértárak is várhatók: 120 gigabájtos merevlemez, illetve 32 gigabájtos SSD. Az Asustek a harmadik negyedévre 1,5-1,6 millió Eee szállítását tervezi, amivel elérhető közelségbe kerül a 2008-ra tervezett 5 millió darabos értékesítés.

eeepcbygod.jpg

A két új modellről egyelőre sem képeket, sem pontosabb specifikációt nem hozott nyilvánosságra a cég. Shen azonban szeptemberre ígért egy új, S-sorozatú Eee-t - az nem világos, hogy ez a már fentebb említett "luxus" változatok közül melyik kategóriába fog tartozni...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek