Cikkek

Lotusphere házhoz szállítva

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-20 14:10:06

Ismerje meg a csoportmunkát támogató IBM Lotus környezet idei újdonságait a hazai leányvállalat szakmai rendezvényén - Lotusphere Comes to You! (x)

Január végén Floridában megrendezett Lotusphere 2009 konferenciáján az IBM csoportmunka-támogató termékei között olyan újdonságokat jelentett be, amelyek segítségével a felhasználók költséges utazások és drága kommunikációs csatornák használata nélkül, számítógépük mellől is sokrétűen együttműködhetnek munkatársaikkal, üzleti partnereikkel és ügyfeleikkel. Az IBM Magyarország ezeket az új lehetőségeket Budapesten sorra kerülő Lotusphere Comes to You című rendezvényén hazai és nemzetközi előadók segítségével hozza testközelbe a magyar felhasználók számára.

Byron Lawson, az IBM szoftver üzletágának értékesítési vezetője a Lotus szoftverek új, on-line csoportmunka-támogató szolgáltatásait mutatja be. Ezek között olyan megoldások szerepelnek, mint a Lotus Sametime legfrissebb, 8.5-ös verziójában elérhető, jelszóval védett online "tárgyaló", amely rendkívüli módon leegyszerűsíti a webkonferenciák lebonyolítását, illetve az elhangzottak rögzítését és kereshetővé tételét.

Szintén újdonság a LotusLive szolgáltatások portfóliója, amely a levelezéstől kezdve a webkonferenciáig valamennyi csoportmunka-támogató alkalmazást a felhőben (cloud) is elérhetővé tesz. A vállalatok így házon belüli IT-infrastruktúra és -támogatás kialakítása, az ezzel járó nagyobb beruházás nélkül, az interneten keresztül szolgáltatás formájában is igénybe vehetik az együttműködést segítő környezetet. Ugyanakkor arra is lehetőségük nyílik, hogy már meglévő erőforrásaikat összekapcsolják a LotusLive.com weboldalon elérhető szolgáltatásokkal (click-to-cloud).

A rendezvény közönsége ezt követően azzal a web 2.0-s eszközkészlettel is megismerkedhet, amellyel a vállalatok kommunikációs képességeket rendelhetnek üzleti folyamataikhoz. Michael Zink, aki a Lotus termékek technikai támogatásáért felel Közép-Kelet-Európában, előadásában azokat a lehetőségeket szemlélteti, amelyeket a Lotus Designer 8...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek