Cikkek

Linux csúcstalálkozó októberben

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-28 13:10:03

Megatalálkozó keretében szeretné közelebb hozni a Linux Alapítvány a felhasználókat a Linux közösséghez.

A tervek szerint október 13-14 között rendezik meg New York-ban a Linux Foundation End User Collaboration Summit-ot. A cél az, hogy lehetővé tegyék a tapasztalatcserét a végfelhasználók és a Linux-fejlesztők között, ezzel is segítve az innováció és a Linux elfogadottságának felgyorsítását. A rendezvény ingyenes lesz, de csak meghívás alapján lehet majd részt venni rajta, amelyet ezen a címen lehet kérvényezni. A résztvevőket nem a hétköznapi, hanem a haladó felhasználók közül választják ki, tekintettel, hogy a szakemberek technikai visszajelzéseket várnak a munkájukkal kapcsolatban, a lehetséges fejlesztési irányok kijelölésére.

Közben a Dell bejelentett két új laptopot és asztali gépet. A Vostro termékcsaládba tartozó gépekkel fejlődő országokban működő kis- és középvállalatokat, kormányzati szerveket és oktatási intézményeket célozzák meg. A vállalat nem hozott nyilvánosságra árakat, csupán annyit közölt, hogy a gépeket Ubuntu Linux disztribúcióval szállítják, és kifejlesztésükkor arra koncentráltak, hogy olcsók legyenek és könnyen karbantarthatóak.

A Micro-Star International (MSI) a pénteken kezdődő IFA-n jelenti be, hogy megkezdi a Wind netbookjának európai forgalmazását, ezenkívül pedig egy szintén Wind nevű asztali gépet is piacra dob...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek