Cikkek

Letölthető videók a YouTube-on?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-21 13:10:04

A videók letöltésének lehetővé tételével kísérletezik a YouTube. Áthidaló megoldások eddig is léteztek, de ez hivatalos - lenne.

Egy egészen apró, jelentéktelennek tűnő link bukkant fel egyes YouTube-on megtekinthető videók alatt: "Click to Download". Hogy egészen pontosak legyünk, Barack Obama - aki mától az Egyesült Államok negyvennegyedik elnöke - ChangeDotGov YouTube csatornájának egyes videói alatt. Ha a linkre kattintunk, akkor jó minőségű, MPEG4, H.264 formátumú videoállományt tölthetünk le. Mikor e sorokat írjuk, akkor már videoállományoknál még nem találtunk ilyen lehetőséget, illetve a videómegosztóra feltöltésekor sincs lehetőség arra, hogy a saját anyagainkat letölthetővé tegyük mások számára, de gyanítjuk, hogy idővel ezt a lehetőséget is biztosítja felhasználói számára a YouTube.

Alternatív megoldások, eddig is léteztek a YouTube és más videómegosztók állományainak letöltésére, ezért első látásra talán semmi forradalmi sincs a dologban, de ha jobban belegondolunk, igencsak jelentőségteljes a fejlesztés. Ha bevezetik ezt a szolgáltatást, akkor videók egyszerűen "hordozhatóvá" vállnak, lehetséges lesz azokat az iPod és hasonló hordozható médiajátszókon magunkkal vinni bárhová, vagy egy prezentációba egyszerűen beépíteni - nyilvánvalóan mindenki száz és egy példát tudna felsorolni, hogy miért jó egy ilyen szolgáltatás.

clicktodownload.jpg

Egészen apró, jelentéktelennek tűnő link: "Click to download" a YouTube-on

Persze ehhez az is kell, hogy a YouTube-on olyan műsorok jelenjenek meg, amiket érdemes "offline" magunkkal vinni. Szerencsére ilyen anyagból egyre több van. Bőven elég, ha csak a "how to" azaz a "hogyan" szóra keresünk rá a videómegosztón és máris találunk érdekes és értelmes néznivalót...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek