Cikkek

Lenovo - Ideapad S10 első látásra

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-04 13:42:20

A Lenovo tegnap kötetlen sajtótájékoztatón mutatta be kínálatának legfrissebb darabjait, és beszámolt pénzügyi eredményeiről is. Végre kézbe vehettük netbookjukat, az Ideapad S10-et.

A Lenovo jó negyedévet zárt. Teljes árbevételük a világpiacon 4,2 milliárd dollárra rúgott, ami az előző év hasonló időszakához képest 10 százalékos növekedést jelent a forgalomban, és 14,6 százalékosat az értékesített eszközök darabszámát tekintve. Adózás előtti nyereségük 137 millió dollárt tett ki, és felhalmoztak 1,8 milliárd dollárnyi készpénzállományt, ami egy közelgő akvizíciós manővert sejtet.

Noteszgépekből 33 százalékkal adtak el többet, mint egy éve, míg asztali gépekből 3 százalékkal. A Lenovo által értékesített eszközök 57 százaléka volt noteszgép, 41 százaléka pedig asztali számítógép. Nem mellékesen a cég a pekingi olimpia hivatalos IT-beszállítójaként is bizonyított: sikerrel helytálltak ebben a nem kis kihívást jelentő feladatban.

lenovos10_01_k.jpg lenovos10_02_k.jpg

Paparazzo stílusú fotók a Lenovo Ideapad S10-ről. Express-Card bővítési lehetőség van, TrackPoint sajnos nincs. (Kattintásra nagyítható!)

A cég képviseletében Gottlieb István vezérigazgató és Bíró Szilárd termékmenedzser mutatta be az őszi kollekciót, köztük a cég noteszgép-kínálatának ráncfelvarrott darabjait és a Lenovo kínálatában is megjelenő torony-, illetve rackbe építhető szervereket.

Mint arról már korábban beszámoltunk a Lenovo is beszáll a netbook-üzletbe. A sajtótájékoztatón kézbe vehettük a Lenovo saját modelljét, az Idapad S10-et. Ugyan az eseményen bemutatott, jócskán előszériás gépekből - nem véletlenül - hiányoztak az akkumulátorok, így bekapcsolni sem lehetett őket, de cserébe néhány pontosabb műszaki adattal lettünk okosabbak.

lenovos10_03_k.jpg lenovos10_04_k.jpg
A 10 és a 8,9 hüvelykes kijelzővel szerelt változat is kapható lesz. (Kattintásra nagyítható!)

Magyarországon a Lenovo csak az S10-et fogja forgalmazni, méghozzá fekete, fehér és piros színben. A gépek belső oldala mindegyik változatban ezüstszínű. A gép természetesen Intel Atom processzorra épül, de hozzánk csak a merevlemezes változat jön majd, az SSD-s nem...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek