Cikkek

A Lenovo is beszáll a netbooküzletbe

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-06 22:00:24

Ébredeznek az noteszgépek piacának óriásai! A netbookok világsikerén felbuzdulva a Lenovo is előjön saját értelmezéseivel.

A Lenovo két netbookverziót is bejelentett, melyekkel valószínűleg októberben találkozhatunk majd leghamarabb az üzletek polcain. Már-már szabványosnak tekinthetőek a netbookok paraméterei, kísértetiesen hasonlóak a különböző gyártók termékeinek specifikációihoz. A Lenovo IdeaPad S9-ese 8,9 hüvelykes kijelzővel, 802.11 "g" Wi-Fi vezérlővel, 512 megabájt memóriával és 80 gigabájtos merevlemezzel, vagy 4 gigabájtos SSD-vel érkezik majd. Ez a verzió és az S10-es is az 1,6 gigahertzes Intel Atom N270 processzorra épül. Az utóbbi, valamivel drágább S10-es 10,2 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, 1 gigabájt memóriája van és 160 gigabájtos merevlemeze. Mindkét verzió választható Linuxszal és Windows XP-vel is. A Lenovo arról egyelőre mélyen hallgat, hogy a két eltérő méretű LCD panelnek mennyi a legnagyobb felbontása.

lenovos10.jpgLenovo IdeaPad S9 és S10 - kötelezően divatszinekben is

Szintén el nem hanyagolható szempont az ár, erről azonban már többet tudunk. Az Egyesült Királyságban 279 és 319 fontot kérnek majd a S-sorozatú IdeaPadek két verziójáért, ami kicsivel alacsonyabb, mint a hasonló Asus modellek ára...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek