Cikkek

Lendületes szoftver-eladások

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-22 12:10:02

A Gartner ezúttal 2009-re készített prognózist: 6 százalékra csökken az IT-költségek növekedése az idei 8-hoz képest. De nem rossz ez sem.

Bármilyen bágyadtnak is tűnik a 6 százalékos növekedés (tavaly még 10 százalék volt), még ez is robusztusnak számít majd az igen gyenge világgazdasági helyzetben. Leginkább a szoftverek és az IT-szolgáltatások piaca növekszik leginkább jövőre, 8, illetve 7 százalékkal. A hardver-eladásokban 4 százalékos növekedésre lehet számítani, míg a távközlési eszközök eladásai 6 százalékkal bővülnek.

Jim Tully, a Gartner alelnöke szerint az előző két évi növekedési ütemhez képest egyértelmű lassúlás lesz tapasztalható, de az IT-költések még így is jóval nagyobb arányban növekednek, mint a gazdaság sok más szektora esetében. A növekedést a fejlődő piacok, a régi rendszerek lecserélése és az egyes technológiai fejlesztések generálják majd.

Ami a szoftver-eladásokat illeti, a magas növekedési arány ellenére nem árt óvatosnak lenni, mivel a szoftver mint szolgáltatás, a szolgáltatás-orientált architektúra és a nyílt forráskódú szoftverek erős konkurenciái a hagyományos kereskedelmi modelleken alapuló alkalmazásoknak...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek