Cikkek

Mire elég 17 millió dollár?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-04 12:10:07

Távozott az EMC-től a cég egyik veterán alelnöke: Dave Donatelli a konkurens HP-nál folytatná. Az EMC nem hagyja annyiban, Donatelli szintén perel.

Dave Donatelli, az EMC tárolási megoldásokért felelős alelnöke május 5-től a HP szerver, tárolási és hálózati eszközökért felelős alelnökeként dolgozik tovább. Donatelli (képünkön) több mint két évtizedet töltött az EMC-nél különböző beosztásokban, a HP-nál pedig a 34 év után nyugdíjba vonuló Scott Stallard helyét veszi át. Az EMC szűkszavú közleményt adott ki Donatelli lemondásáról, amelyben azt is bejelentették, hogy helyét ideiglenesen Frank Hauck, egy másik EMC-veterán veszi át.

Március végén Joe Tucci vezérigazgató javaslatára az EMC 10 százalékos vezetői bércsökkentésről döntött a nehéz gazdasági helyzet miatt szükséges költségcsökkentés jegyében. Tucci alapfizetése így évi egymillió dollárról 900 ezerre csökkent, David Donatellié 700 ezerről 630 ezerre. A vezetői prémiumokat is csökkentették: a vezérigazgatóét 30 százalékkal, a többi vezetőét 10 százalékkal. Joe Tucci teljes tavalyi jövedelme 11,7 millió dollár volt, ebbe beletartozott az alapjövedelme, a prémiumok, valamint a részvények és részvényopciók.

Dave Donatelli az elmúlt három évben összesen 17,2 millió dollárt keresett az EMC-nél. Az általa vezetett tárolási üzletág árbevétele 2009 első pénzügyi negyedévében 348,5 millió dolláral csökkent az előző év azonos időszakához képest, ami 13 százalékos visszaesést jelent.

Botrányos válás
Az EMC közben világossá tette, hogy jogi lépéseket fog tenni az ellen, hogy Donatelli a konkurenciánál helyezkedjen el azonos pozícióban...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek