Cikkek

Lehet csökkenteni a költségeket

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-17 17:10:06

Az üzemeltetés költségek csökkentését célozza meg az Albacomp Zrt. és a Hitachi Data Systems a stratégiai partnerkapcsolat erősítésével.

A gazdasági válság arra ösztönzi a nagyvállalatokat, hogy költséghatékony rendszereket üzemeltessenek. Az ehhez vezető egyik út az alkalmazás és infrastruktúra konszolidáció, melynek alapja lehet a tárolórendszerek konszolidációja. Egervári Dénes, az Albacomp műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy Magyarországon tárolórendszereket most nem csak azért vesznek az ügyfelek, mert fejlesztenek, hanem azért is, mert konszolidálják a rendszereiket. A konszolidáció, vagyis az erőforrások optimalizálása, jelentős megtakarításokra ad lehetőséget, hiszen a sokféle gyártótól származó, szétaprózott tárolórendszereket, hardvereket, alkalmazásokat az ügyfelek költséghatékonyabbá tehetik. Ma a döntéshozók nyitottak azokra az üzleti tervekre, ahol kimutatható, hogy az üzemeltetési költségek csökkenése révén 12-16 hónap alatt megtérül a befektetés, az üzemeltetési költségek csökkentésére pedig kifejezetten alkalmasak a Hitachi Data Systems rendszerek.

- A két cég között másfél éve megkezdett együttműködése most ért be, az Albacomp jelenleg egy 100 ezer dollár értékű HDS-alapú tároló rendszer tervezésén és építésén egy hazai nagyvállalatnál. Folyamatban van egy másik, ennél is nagyobb értékű projekt megvalósítása - tette hozzá Egervári Dénes.

- Egy jól megtervezett háttértároló hálózati infrastruktúrával jelentős összegeket lehet megtakarítani. Már egy 20-50 fős cég - vagy akár 5-10 fős is, ha speciális alkalmazásokkal foglalkozik (CAD, CAM) - előnyt tud kovácsolni egy háttértároló infrastruktúrából. A Hitachi Data Systems azért választotta az Albacomp Zrt-ét partnerének, mert a két cég stratégiai céljai egybe esnek. A HDS egy olyan nagy rendszerintegrátorra van szüksége, mely a termékportfóliójába úgy tudja beemelni a HDS megoldásait, hogy ügyfeleinek infrastruktúráját a lehető legrugalmasabb módon alakíthassa ki - mondta Horváth Balázs, a Hitachi Data Systems területi igazgatója.

- A Hitachinál minden fejlesztés a miénk, nincsenek különálló silók, amelyek egy-egy storage funkcionalitást megvalósítanak - mondta a Hitachi Data Systems fejlesztéseivel kapcsolatban Horváth Balázs a Computerworldnek...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek