Cikkek

Leállt a fél magyar internet

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-26 10:10:04

Vasárnap Baranya megyében az M6-autópálya építése közben átvágtak egy optikai kábelt, az internet-szolgáltatás órákra leállt az ország jelentős részén.

Egy, a Magyar Telekom hálózatához tartozó optikai kábel szakadása, majd egy, a cég hazai szerverközpontjában található hálózati eszköz túlterhelődése és meghibásodása következtében a fél országban nem lehetett internetezni órákon keresztül. A Baranya Online értesülése szerint a hibát az okozta, hogy az M6-os autópálya építése közben, Szekszárd és Tolna között átvágtak egy gerincvezetéket, vasárnap délelőtt. A Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságának tájékoztatása szerint az adatátviteli kábel szakadása nyomán kieső forgalom alternatív útvonalakra irányítódott át, ez azonban internetforgalom egyenletes elosztását végző hálózati egységeket jelentősen leterhelte. Az eszközök mintegy két órán át kisebb-nagyobb fennakadásokkal ugyan még biztosítani tudták a világháló elérését, ám ekkor az egyik hardver elromlott.

Példátlan eset
Ennek nyomán a Magyar Telekom internet-szolgáltatása 13 óra körül leállt, és csak 15 óra után állt helyre, miután a hibás eszközt kicserélték. A probléma érintette többek között a Magyar Telekom hálózatain működő kábeltévés és ADSL, valamint mobilinternet, IP-tévé és az IP-telefon szolgáltatásait, illetve a cégnél működő honlapokat, köztük az [origo] portált is.

Az eset kapcsán Maradi István, a Magyar Telekom műszaki igazgatóhelyettese az MTI-nek úgy nyilatkozott, a vasárnapi internet-leállás példátlan eset volt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek