Cikkek

Különös digitális tájkép az EU-ban

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-08-07 15:10:05

Egy friss uniós felmérés szerint az európaiak egyharmada sohasem járt még az interneten, több mint negyed részük pedig még számítógépet sem használt életében.

Meglepő eredményeket hozott az Európai Unió felmérése, melynek az volt a célja, hogy felrajzolja a régió digitális tájképét. Az EU polgárainak egyharmada eddig sohasem használt internetet, de valamivel több mint egynegyedük számítógéphez sem ült még életében. A megkérdezett internet nélkül élők egyharmada azt mondta, hogy nincs szüksége internetkapcsolatra, míg közel egynegyedük nyilatkozott úgy, hogy nem engedheti meg magának az előfizetést.

Ugyanakkor a tanulmány arra is rávilágított, hogy 2008-ban az európaiak 56 százaléka használta rendszeresen a világhálót, ami a 2004-es adatokhoz képest egyharmadnyi növekedést jelent. Az internetet használók 80 százaléka nagy sebességű kapcsolattal rendelkezik – a legtöbbüknek 2 megabitnél gyorsabb letöltést biztosító hozzáférése van –, míg 2004-ben a felhasználók csupán egyharmadának volt ilyen....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek