Cikkek

Korszerű gépjármű-beléptetés

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-12-01 11:10:04

A Budapest Mikroelektronika Zrt. parkolórendszerek építéséhez és üzemeltetéséhez kínál integrált műszaki megoldást. (x)

A zárt rendszerű parkolók, őrzött objektumok és telephelyek gépjármű-beléptető rendszereinek kulcseleme a hatékony, biztonságos és automatizált beléptetés. A kereskedelmi központok, a logisztikai bázisok, a lakó- vagy műemléki területek forgalomszabályozása igen összetett és az igények szerint változó feladat, de általánosan jellemző, hogy az említett, különleges státuszú, őrzött területekre való behajtást előzetesen megszerzett engedélyhez (járműregisztrációhoz) kötik.

A Budapest Mikroelektronika Zrt. minden igényt kielégítő, zárt rendszerű, integrált műszaki megoldást kínál parkolórendszerek üzemeltetőinek, építőinek és korszerűsítőinek. A szolgáltatás kiterjed a beléptetőkapuk kiépítésére, a be- és kihajtó járművek honosságtól független, rendszám-alapú azonosítására, illetve a nem engedélyezett járművek, járműkategóriák kiszűrésére. A Budapest Mikroelektronika Zrt. a belső területek forgalomszabályozására is különféle, a mindenkori igényekhez igazodó megoldásokat kínál.

bmrt01.jpgA védett terület rendelkezhet egy vagy több bejárattal, illetve belső ponttal. Ez lehet áthajtási pont (sorompóval korlátozott, vagy korlátlan, csak megfigyelt pont), de lehet akár más, a rendszer szempontjából fontosnak ítélt pont (mérleg, rakodórámpa, stb.) is. Az azonosítás minden esetben hasonló módon történik - a speciális BM-CAM IP rendszámolvasó kamerák és a Carmen Freeflow rendszámfelismerő "engine" segítségével, vagy RFID technológiával.

Az engedélyek kiterjedhetnek az összes, vagy csak egyes áthajtási pontok használatára, a nap bármely szakaszában, vagy csak egy kötött időszakban. Így egyszerűen korlátozható a védett területen belül az egyes gépkocsik mozgási lehetősége térben és időben.

A korszerű beléptetőrendszer lehetővé teszi, hogy az áthajtási pontokon egyedi feltételekhez kössék az áthaladás (például csak mérlegelés után), így lehetőség van a védett területen használt egyéb rendszerek integrációjára, és egy komplex, mégis rugalmas beléptetési logika kialakítására.

belepteto.jpg

A gépkocsik nyomonkövetésével meghatározható, hogy egy-egy gépkocsi a terület mely részén tartózkodik, követhető a naponta kiadott eseti engedélyek száma, valamint felügyelhető a védett övezetbe belépést biztosító személyzet (kézi nyitások visszakereshetősége)...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek