Cikkek

Konszolidálódik a mobilchip-piac

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-04 11:10:06

Befejezte a mobileszközökbe szánt chipek üzletágának egyesítését az Ericsson és az STMicroelectronics. A továbbiakban vegyesvállalatként működik a közös cég.

A két vállalat tavaly augusztusban jelentette be az egyesülést, és a folyamat most fejeződött be. Az STMicroelectronics korábban már létrehozott egy vegyesvállalatot az NXP chipgyártóval; az új vegyesvállalat most úgy jött létre, hogy az STMicroelectronics kivásárolta az NXP részesedését, az Ericsson pedig 1,1 milliárd dollárt fektetett be. Elnök-vezérigazgatója Alain Dutheil lesz (képünkön), aki korábban az ST-NXP Wireless vezérigazgatója, majd operatív igazgatója volt. A 8000 alkalmazottal műkődő új vegyesvállalat a négy legnagyobb mobilkészülék-gyártójának szállít majd hardvert, szoftvert és támogatást.

Közben a Motorola 3,6 milliárd dollár veszteséget jelentett be a negyedik pénzügyi negyedévre. Az árbevétele 7,14 milliárd volt, 26 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi időszakban, ám a legnagyobb visszaesést a mobiltelefon-üzletág szenvedte el, méghozzá 51 százalékot - itt az árbevétel 2,35 milliárd dollár volt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek