Cikkek

Komplexebb megoldások

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-28 13:24:06

Egy kis ország fejlesztői együttműködéssel vagy a külföldi piacokra való terjeszkedéssel vehetik fel a versenyt a multikkal.

Idén Bozsó Juliannának, a VirusBuster Kft. ügyvezetőjének ítélte oda Az Év Informatikai Cégvezetője díjat az Informatikai Vállalkozások Szövetsége. Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója díjat Fazakas András, a Nav N Go Kft. operatív igazgatója nyerte el. Az elismerés kapcsán kérdeztük a két informatikai vezetőt terveikről, cégük perspektíváiról.

Bozsó Julianna: Bízom benne, hogy azért kaptam a díjat, mert a VirusBuster 11 éve gazdálkodik egy olyan területen, ahol nemzetközi szinten mérik az eredményt, és ez az eredmény egy magyar magántulajdonú vállalat eredménye. Egyre nehezebb helytállni a piacon, de eddig ez szerencsére sikerült. 1997-ben még csak a vírusvédelemre koncentráltunk, arra, hogy egy területen legyünk nagyon speciálisak és nagyon jók. Egyre jobb eredményeket értünk el, gazdaságilag és szakmailag is mind magasabb szintű elismeréseket kaptunk. Természetesen ez nem csak az én díjam, hiszen mögöttem nagyon jó szakmai csapat áll, és a családi háttér is kellett ahhoz, hogy ezt meg tudjam csinálni.

Computerworld: Hogyan lehet ezt az eredményt nagy multinacionális cégek mellett elérni? Mi az, amiben egy kis magyar cég legyőzheti őket akár marketingben, akár termékben, akár fejlesztésben?
Bozsó Julianna: Semmiképpen sem legyőzni akarjuk őket, hanem a saját tudásunk és tehetségünk szerint dolgozni, és a munkánk eredményét látni. Azt gondolom, hogy inkább a tudásban és a speciális szolgáltatásokban lehetünk sikeresek. Együtt tudunk dolgozni akár a multikkal is. Úgy vélem, ez is az erősségeink közé tartozik. Például a technológiai együttműködéseink kapcsán úgy látom, hogy a Microsofttal vagy a Kasperskyvel kötött nemzetközi szerződéseink pontosan azt bizonyítják: lehet, hogy kicsik vagyunk, de tudunk valami olyat csinálni, ami nekik is értékes lehet.

A Nav N Go operatív igazgatóját arról kérdeztük, hogy meglepetés volt-e számára Az Év Fiatal Informatikai Vállalkozója díj.

Fazakas András: Egyrészt meglepődtem, másrészt köszönöm mindannyiunk, mind a 250-260 kollégám nevében ezt a díjat. Azért nem tulajdonítom kizárólag magamnak az elismerést, mert ahhoz, hogy jó karmesteri szerepet tudjak játszani, kellett egy kiváló zenekar. Nem egészen három év alatt vállalatunk bebizonyította, hogy erre rászolgáltunk. Egyébként a meglepetésem oka is épp az, hogy a piaci viszonyokhoz képest nagyon fiatal a cég, és ennek ellenére díjat kapott.

Computerworld: Hogyan alakult a cég?
Fazakas András: Nem klasszikus üzleti vállalkozás...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek