Cikkek

Kiszivárgott a Windows 7 árazása

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-08 10:10:04

Egy amerikai áruházlánc kiszivárgott belső levelezéséből kiderül a Windows 7 egyes változatainak ára, és az is, hogy a Microsoft mikor kínál Vistával vásárolt gépekhez ingyenes update lehetőséget.

Bár a Microsoft még nem akarta elárulni, hogy a Vistával értékesített számítógépekhez mikortól kínál majd ingyenes Windows 7 upgrade lehetőséget, a Best Buy áruházlánc kiszivárgott belső levelezése leleplezi a dátumot. Ha hihetünk a dokumentumnak, akkor a június 26-tól a Windows 7 hivatalos megjelenési dátumáig telepített Windows Vistával értékesített gépek, de az önállóan eladott Vista Home Premium, Business és Ultimate operációs rendszerek vásárlói is jogosultak az ingyenes Windows 7 frissítésre. Annak fényében, hogy a Microsoft október 22-én dobja piacra a Windows 7-et, a majd négy hónapig érvényes ajánlat igencsak méltányosnak tűnik.

A Best Buy szintén június 26-án indítja előértékesítési programját, melynek keretében Windows 7 Home Premium Upgrade és Windows 7 Professional Upgrade változatok rendelhetők 49,95 és 99,99 dolláros áron. Ezek upgrade licencekre vonatkozó, tehát nem az operációs rendszer teljes változataira érvényes árak, és a Microsoft sem hozott még nyilvánosságra információt a Windows 7 árazásával kapcsolatban.

A Microsoft elismerte, hogy már felvesz előrendeléseket a nagyvállalati környezetben népszerű Windows 7 mennyiségi licencekre, de nem kommentálta a hírsztelésekben terjedő 77 dolláros árat...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek