Cikkek

Kiszivárgott Intel CPU-tervek

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-08 13:10:02

A cégek jellemzően vigyáznak a terméktervekre, azok mégis kiszivárognak - most az Intelnél láttak idő előtt napvilágot.

A kiszivárgott, vagy kiszivárogtatott terméktervekkel kapcsolatban megvan az a rizikó, hogy az összetevők között ismeretlen mennyiségű népmesei elemet találunk. Jó kérdés tehát, hogy mennyire lehet ezeket komolyan venni. Még ha teljesen hivatalos is az adott útiterv, akkor is előfordulhat, hogy a cég meggondolja magát, és mégsem úgy lesz minden, ahogy az a napvilágot látott tervekben szerepel. Ez teljesen normális jelenség: az útitervek nem számítanak szentírásnak, és ha hivatalosan hozza nyilvánosságra őket egy cég, akkor is mindig ott áll mellette a figyelmeztetés: a tervek megváltozhatnak. Nem is szoktuk különösebben komolyan venni az ilyesmit, de az Intel most kiszivárgott tervei kivételt jelentenek, mert tökéletesen összecsengenek azzal, amit a közeli jövő kapcsán már bejelentett a cég, illetve amit sejtetni engedett.

A japán pc.watch számos diagramot tett közzé, beleértve több Nehalem-változat részleteit, így kiderül, hogy a Lynnfield, Havendale, Westmere és Bloomfield kódnevű magok hogyan viszonyulnak egymáshoz. (Egy automata fordítógép segítségével angolhoz hasonló, ámde misztikus, idegen szavakat tartalmazó eredeti anyag itt tekinthető meg. Mivel a lényeg a diagramokban elve angolul van, ez teljesen érthető.)

Hangsúlyozni szeretnénk, hogy az információk közül semmi sem hivatalos addig, míg az Intel meg nem erősíti azokat. A jelenre vonatkozó adatok azonban akkurátusak és jól reprezentálják, hogy mennyire erős termékeket kínál az Intel a középkategóriában. A diagramok szerint a negyedik negyedévben megjelenik az első Nehalem változat a Bloomfield mag formájában. A jövő év második negyedévének végén, harmadik negyedévének elején jön ki a teljes Nehalem-alapú processzor kínálat valamennyi szegmensben, hogy ugyanakkor a jelenlegi Core 2 technológia meghonosodjék a Celeron termékvonalban...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek